Konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Öztürk ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Özkay katıldı. Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, eczacılık öğrencilerinin mezuniyetleri sonrasında mevzuata hâkim olmamalarından dolayı mesleki ve sosyal anlamda sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Prof. Dr. Kaplancıklı, bu sorunların ise üniversitelerde düzenlenen bu tarz etkinlikler sayesinde giderilebileceğini dile getirdi.
Eczacılık alanında bazı sektörlerin farklı alanlara kaydığına değinen Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ise, Ar-Ge ve kalite kontrol gibi yenilikçi alanlara yöneldiğini söyledi. Kaplancıklı son olarak, “Alanımızda gerçekleşen sürekli değişim ve dönüşüm, öğrenmenin mezuniyetle bitmediğini gösteriyor. Yaşam boyu sürmesi gereken bu öğrenme için serbest eczacıların da bu tarz konferanslara katılmalarının önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
"Eczacılık hızlı gelişen alanlardan biri"
Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Öztürk ise tarım devrimiyle nüfusun, sanayi devrimiyle ise hem nüfusun hem de refah düzeyinin arttığına dikkat çekerek bu noktadan itibaren de eczacılık alanının gelişme gösterdiğini ifade etti. Kısa bir süre önce bilgi çağının da başlangıcıyla birlikte internet olgusunun ortaya çıktığını hatırlatan Öztürk, “Kısacası çağlar arasındaki zaman farkları küçülüyor, zaman hızla akıp gidiyor. Mesleklerde de hızlı değişimler gözleniyor ve buna adapte olmamız gerekiyor. Eczacılık da en hızlı değişim gösteren alanlardan biri. Her sorun yeni fırsatlar, fırsatlar ise yeni sorunlar doğurur. Bu durum eczacılık için de geçerli. Sürekli yenilenen kanunlar, yeni eczacılık sektörlerini ortaya çıkarıyor. Bu yüzden sorunları fırsata çevirebilmeniz lâzım” dedi.
"Öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz"
Konferansın açılışında konuşan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Özkay ise, eczacılık alanında sürekli değişim ve gelişim yaşandığına dikkat çekerek, buna uyum sağlamanın gerekliliğini dile getirdi. Kendi öğrencilik hayatından da bahseden Doç. Dr. Özkay, bu tarz organizasyonların öğrenciliği döneminde olmayışını ise büyük eksiklik olarak değerlendirdi. Öğrencilerin yürüttüğü çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Özkay, “Bizim görevimiz eğitim-öğretim vermenin yanında bu tür organizasyonlarda da öğrencilere destek olmak. Bu konuda öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından konferans; Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Öztürk ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Okuyan’ın “Klinik Eczacılık”, Dale Carnegie Akademi Eğitmeni Kutsal Köse’nin “Kişisel Gelişim”, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kalite Yöneticisi Uzman Eczacı Gülşen Yılmaz’ın “Kamu Eczacılığı”, Alexion Ruhsat Müdürü Eczacı Emel Mashaki Ceyhan’ın “İlaç Sektöründe Ar-Ge ve Üretim Ruhsatlandırma Farmakovijilans ve Kalite”, İlaç Sektörü Satış Pazarlama Danışmanı Eczacı Şebnem Uslu Şenoldu’nun “İlaç Sektöründe Satış ve Pazarlama”, Artıfarma Group Genel Müdürü Farul Nalbantoğlu’nun “Güçlü Eczane Yönetimi” başlıklı sunumlarıyla devam etti.
İHA