Mudanya Müftülüğü’nden Halep’e yardım TIR'ı

Bursa’nın Mudanya ilçesinden Halep’e 3 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

25 Aralık 2016 Pazar 17:05
Mudanya Müftülüğü’nden Halep’e yardım TIR'ı
Son zamanlarda ateş altında inleyen Halep halkına yardım için Diyanet Vakfı ve Mudanya Müftlüğü’nün organizasyonuyla 3 TIR yardım toplandı. Uğurlama törenine Mudanya Kaymakamı F. Oktay Sözer, Müftü E. Mehmet Soylu ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Şehitler için Kur’an-ı kerim okunurken, Müftü Soylu, “Üzülerek şahit oluyoruz ki İslam dünyasında kardeş kanı akmaya devam ediyor. Müslümanların izzet ve onurları bizzat kendi elleriyle yok ediliyor, İslam medeniyetinin merkezlerinden ateşler yükseliyor. Irak’ta, Suriye’de Halep’te son birkaç yıldır binlerce insan hayatını kaybetti. Bugün birlik, dirlik ve kardeşlik günüdür. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rehberliğinde ‘Halep’te insanlık ölmesin’ kampanyası başlatıldı.

Halkımız büyük destek veriyor. 60 bin TL yardım topladık. Bu yardımlarla 1100 adet yatak, 250 çuval un, 3 ton zeytin yağı ve zeytin, çeşitli giyecek ve gıda malzemeleri bulunuyor. Toplam 3 adet TIR’ı Halepli mazlumlara yolluyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından TIR'lar dualarla yolcu edildi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 25.12.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner57

banner56

banner108