Bilim tarihinin doğru bilinen yanlışları

Ünlü Tarihçi Yazar Talha Uğurlulel, 8 Ocak’ta Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi’ne geliyor.

23 Aralık 2016 Cuma 19:16
Bilim tarihinin doğru bilinen yanlışları

Okurlarıyla buluşacak olan Uğurluel, İslam medeniyetinin önemli sembollerinden Endülüs’ü, tarih ve bilim meraklılarına anlatacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla Bursa’ya kazandırdığı vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi alanında usta isimleri Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. Ünlü tarihçi yazar Talha Uğurluel, 8 Ocak 2017’de Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bilime ve tarihe meraklı okurları ile buluşacak. Uğurluel saat 14.00’te başlayacak olan söyleşisinde İslam, Katolik ve Musevi kültürlerinin aynı potada eriyip mükemmel bir karışım oluşturduğu, 750 yıl boyunca İber Yarımadası’na hükmetmiş, birçok ilklere imza atan ve dünya kültür ve bilim mirasına önemli eserler bırakan kadim bir medeniyet ve kültür mirası Endülüs’e ilişkin mini bir seminer verecek. Bilim tarihinin doğru bilinen yanlışlarına da ışık tutacak olan Uğurluel, BTM Exhibit, tarafından tamamen yerli imkânlarla üretilen Altın Çağ’da Bilim Sergisini de bir tarihçi gözüyle değerlendirecek.

Seminere katılım göstermek için www.bursabtm.org adresinden kayıt yapılabilir.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108