İGA'dan yapılan açıklamaya göre, toplamda bin 453 kamyonun katıldığı kortej, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki 1 numaralı pistte gerçekleşti. Devasa bir alanı kaplayan ve toplamda 3 bine yakın kişinin görev aldığı kamyonların geçidi 1 saat 47 dakika, hazırlıkları ise 7 saat sürdü.
Etkinlik kapsamında bin 453 kamyon hiç duraksamadan 3,2 kilometre yol kat etti. Sabit bir hızda seyreden bin 453 kamyon bu şekilde, "En Uzun Kamyon Geçidi" kategorisinde Guinness rekoru denemesi gerçekleştirdi.
İGA çalışanları, böylece 2004 yılında aynı kategoride Hollanda'daki bir projede 416 kamyonla kırılan rekoru, 3 katından daha fazla kamyonla kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye'nin adını yazdırmak için gerekli başvuruyu yapmış oldu. Etkinlikte, Guinness Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural ve ilgili diğer yetkililer de hazır bulundu.
"Havacılık alanında yeni bir dönem açılacak"
Etkinlikte konuşan İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, "Bugün mühendislerimiz, şoförlerimiz ve işçilerimiz başta olmak üzere tüm İGA Ailesi üyeleri, dünya tarihi açısından önemli bir eşik olan 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi anısına erişilmesi zor bir görev ile selam durdular." ifadesini kullandı.
Bir çağın sona erip başka bir çağın başlamasına vesile olan fetih ruhunda olduğu gibi bir araya geldiklerinde neler yapabileceklerini her daim gösteren bir millet olduklarını kaydeden Akçayoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Benzer şekilde aynı ruhla, tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği İstanbul için Yeni Havalimanını hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemize yakışır şekilde her gün emeğini, azmini ve erdemini ortaya koyan çalışanlarımız, İstanbulumuzun fethi anısına geçit töreni hazırladı.
Çalışanlarımızın bağlılığı ve özverisiyle bu projeyi, tüm gücümüzü ortaya koyarak, ülkemizin adını taçlandıracak şekilde tüm dünyaya ispat etmekten dolayı gurur duyuyoruz.
İstanbul Yeni Havalimanı da tamamlandığında havacılık alanında eminim ki bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatacaktır."