Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma etkinliğine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan ve çok sayıda yetim ile Suriyeli aileler katıldı.
Kendisi de yetim ve öksüz olan, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in ümmeti olmanın gururu kadar sorumlulukları olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu buluşma da ümmetin dayanışmasının bir buluşması. Türkiye 3 milyon Suriyeli kardeşimize kucak açtı. Kendilerini medeni ve zengin olarak ortaya koyan Batı, bırakın Suriyeli muhacirlere kapılarını açmayı onlara bir kap yemeği bile fazla gördü. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; 3 milyon Suriyeli kardeşimiz isterlerse bizim vatandaşımız da olabilirler. Onun için İslam ümmetinin dünyada olup biten hadiseleri iyi analiz etmesi lazım” dedi.
‘DUALARINIZLA KAZANIYORUZ’
Bu gün gelinen noktada dünyada fitne ve zulmün hakim olduğunu, bunun da en fazla Müslümanları mağdur ettiğini dile getiren Başkan Edebali, “Türkiye hem içeride hem de dışarıda, dünyadaki mazlumları hegemonyasına almak isteyen zalimlere karşı büyük bir mücadele veriyor. Güzel kardeşlerimizin duaları bizi bu kutlu mücadelemizde zafere ulaştıracak. Kalbi güzel olan Kalbi Selim Derneğimiz gibi büyük ve kutlu davaya baş koyan kuruluşlarımızın destekleri ile başta batı olmak üzere dünyaya insanlık dersi veriyoruz. Bu anlamlı etkinlikte bizlerle birlikte olarak, mazlumların yarasına bir nebze de olsa merhem olan dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Burada bizimle birlikte olan yetimlerimiz ve muhacir kardeşlerimiz kendilerini hiç bir zaman yalnız hissetmesin. Onlar büyük Yıldırım ailesinin fertleri, onların dertleri ile tasalanmak mutluluklarına ortak olmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.
‘BAŞKAN EDEBALİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR’
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin her zaman yanlarında olduğunu ve desteğini hiç bir zaman esirgemediğini aktaran Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları ise “Başkanımız gibi insanların varlığı bize güç katıyor. Mücadele azmimizi perçinliyor. Dünyanın farklı bölgelerinde gözlerini bize çeviren, umutlarını bize bağlayan mazlumlar var. Bu mazlumlara yardım eli uzatma mücadelemizde her zaman gücümüze güç katan Sayın Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İpekçioğulları’nın teşekkür plaketi takdim ettiği Başkan Edebali, daha sonra programa katılan yetimler ve muhacirlerle yakından ilgilendi.
Yetimlere Edebali Şevkati
Yetimlere Edebali Şevkati
Bursa Haber Portalı Bursa Haber Portalı
YILDIRIM
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi ile Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Gönül Sofrası Ensar ve Muhacir Buluşması’ dayanışma programında yetimler, Suriyeli muhacirler ve aileleri ile bir araya geldi.
Paylaş: