Yıldırım Belediyesi, ‘sürdürülebilir çevre politikası’ hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile 2016’ya damgasını vurdu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri son bir yıl içinde yaptığı çalışmalar sonucunda 22 bin 536 ton ambalaj atığı, 799,93 ton cam ambalaj atığı, 22,828 ton bitkisel atık yağ, 2,609 ton atık pil, 2 bin 66 adet (6,508 ton) atık elektrikli ve elektronik eşya ile 8 bin 435 (114,225 ton) ömrünü tamamlamış lastik toplayarak geri dönüşüm seferberliğinde erişilmesi zor rakamlara ulaştı. Geri dönüşüm çalışmalarının, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye sahip olmaları için bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizin ve dünyanın geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi için şehrimizde, atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına 2016 yılında önemli işlere imza atarak Avrupa standartlarının üzerine çıkmanın gururunu yaşadık” dedi.
KAPI KAPI BİLİNÇ AŞILANIYOR
Yıldırım’ın, daha yeşil bir şehir olması adına yapılan çalışmaların yanı sıra toplumda farkındalık oluşturmak için de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali; “Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, kamu kuruluşları, okullar ve nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde ilçe sakinlerini ziyaret ederek bilinçlendirme toplantıları düzenliyor. Ayrıca 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında 144 okulda 11 bin 352 öğrencimize çevre koruma ve doğal kaynakların doğru kullanımı konusunda eğitimler vererek bilinçli bir nesil oluşmasına katkıda bulunduk” diye konuştu. Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını toplumsal sorumluluk olarak gördüklerini ve bu amaç doğrultusunda her yaştan Yıldırımlıya ulaşmaya devam ettiklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “Ekiplerimiz Yıldırım’ın 69 mahallesinde kapı kapı dolaşarak geri dönüşümün ve enerji tasarrufunun önemini aktarıyor” ifadelerini kullandı.
REKORLAR ŞEHRİ YILDIRIM
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, 2016 yılı içerisinde de ses getirecek çalışmalar gerçekleştireceğini de ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz bir aylık süre zarfında 35 mahallede, 72 farklı noktada 65,360 ton cam atığını toplayarak, yeniden üretime kazandırdı. Toplam cam atık sayısının yerleşim yeri nüfusuna bölünmesiyle elde edilen, kişi başı atık oranı olan 0,1 kilograma ulaşan Yıldırım Belediyesi, Bursa’dan bu standardı yakalayan ilk belediye oldu. Öte yandan yine bir ay içerisinde 4 ton 635 kilogram bitkisel yağ atığı toplayarak yağların çevreyi kirletmesinin önüne geçen ekiplerimizin, ulaştığı bu miktar yeni bir rekoru beraberinde getirdi. Doğru enerji kullanımını savunan bir yerel yönetim olarak, gereksiz enerji kullanımının önüne geçmek için yaklaşık 3,5 kilowatt enerji harcayan 161 adet eski ampulü son teknoloji led ampullerle değiştirerek, enerji harcamasının 2,5 kilowatt’a inmesiyle yaklaşık yüzde 30 enerji tasarrufu sağladık” şeklinde konuştu.
'GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ'
Geri dönüşümün, hem çevreye hem de ekonomiye artı değer katmanın temel yollarından biri olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Yıldırım’da bunun önüne geçmek için yeni projeler geliştirerek bir adım daha öne geçmeyi hedefliyoruz. Yerel yönetim olarak, doğal kaynakların heba edilmeden kullanılmasını ve geri dönüşüme önem verilmesini, asli hizmetlerimizden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz. Geri dönüşüm ve çevre koruma alanında öncü belediye olmayı hayata geçireceğimiz projelerimizle sürdüreceğiz. Yıldırım, çevre koruma ve geri dönüşümde rekorlarla anılmaya devam eden bir şehir olacak” diye konuştu.
Geri Dönüşümde Altın Dönem
Geri Dönüşümde Altın Dönem
Bursa Haber Portalı Bursa Haber Portalı
YILDIRIM
Geri dönüşüm çalışmaları ile 2016’da rekorlara imza atarak Avrupa standartlarının üzerine çıkan Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak için çevrenin korunması ve doğal kaynakların doğru kullanılmasına öncülük ediyor.
Paylaş: