Bursa’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal tüm değerleri ön plana çıkarıp, kent ekonomisi için katma değer sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Uludağ’dan gelen pınarlar da şehir ekonomisine can suyu oldu. Kestel’in Gözede mevkiinde Uludağ yamaçlarında geçtiğimiz yıl Mart ayı sonunda temeli atılan, toplam 19 bin metrekare kapalı alana sahip su şişeleme fabrikasında üretim başladı. Günde 36 milyon koli yaklaşık 80 tır üretim kapasitesine sahip tesislerde 0.33, 0.50, 1, 1.5, 5, 10 ve 19 litre pet şişe, 200 ve 250 mililitre bardak ve 0.33, 0.75 litre cam şişe ile 19 litre damacana dolumu gerçekleştiriliyor.
BUSKİ tarafından yapılan yatırımlarla çeşmeden su içilen ender şehirlerin başında gelen Bursa’nın 1983 yılından beri içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’ndan su çıkışının yapıldığı ana hat 34 yıl sonra yenilenirken, 7/24 tekrarlanan analizlerle çeşme suyu tüketiminde sağlık açısından herhangi bir sorun bulunmuyor. Bursalılara en sağlıklı suyu çeşmeden sunan Büyükşehir Belediyesi, su şişeleme tesisi ile kaynak sularını ağırlıklı olarak Türkiye ve dünya pazarına sunulmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda üretimin sadece yüzde 7’si Bursa içinde tüketiciyle buluşacak, kalan kısmı ise 6 bölgede 26 şehir ve yurtdışında pazara sürülecek. Böylelikle Bursa’nın yeni markası olan ‘Muradiye’ hem Uludağ’ın pınarlarından çıkan suyu tüketiciyle buluşturacak hem de kentin tanıtımına katkı sağlayacak.
Güçlü lojistik ağı
Muradiye suyu sorunsuz bir şekilde tüketiciyle buluşturmak amacıyla güçlü bir lojistik ağı oluşturuldu. Bu kapsamda 80 araçlık TIR filosu oluşturulurken, şehir içinde de 20 kamyon ve kamyonetle dağıtım yapılacak. Yurt içinde en büyük pazar olarak Ege bölgesi, İstanbul ve Antalya belirlenirken, ihracat rotasında ise Orta Avrupa, Orta Doğu ve Balkanlar ilk sırada bulunuyor. Yatırımı BUSKİ tarafından yapılan tesisler, yine belediye iştiraklerinde Jeotermal A.Ş. tarafından işletilecek.
İlk yükleme Başkan’dan
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte şişelemenin başladığı tesisleri gezdi. Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hasan Aydın’dan üretim hakkında bilgiler alan Başkan Aktaş, dolum, etiketleme, paketleme gibi üretimin tüm aşamalarını dikkatle izledi. Pazara sürülmek üzere hazırlanan ilk paleti TIR’a yükleyen Başkan Aktaş, forklifte oturarak, banttan çıkan ilk paleti araca yerleştirdi. Heyecanla beklenen sürecin tamamlandığını, Muradiye markasını dünyaya duyuracak tesislerde üretimin başladığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Doğancı Barajı’nın 34 yıllık hattını yeniledik ve olası arızalarda kentin susuz kalmaması için ikinci bir hat oluşturduk. Diğer taraftan sürekli yapılan analiz sonuçlarına göre, kuyu suyu ilavesine rağmen sağlık açısından herhangi bir sorun görülmüyor ki artık kuyu suyunu da kestik. Evliya Çelebi’nin dediği gibi Bursa sudan ibarettir. Bir taraftan halkımıza en kaliteli suyu sunarken, ticari olarak da bu değeri bütün Türkiye ve dünya ile buluşturmak durumundayız. Büyükşehir Belediyemiz bu noktada bir marka, bir vizyon ortaya koydu. Ben bu vizyonun Türkiye ve dünyaya dalga dalga yayılacağına inanıyorum” diye konuştu.
İşinize sahip çıkın
Başkan Aktaş, fabrika inceleme gezisinin ardından öğle yemeğini personelle birlikte yedi. Yemek öncesi personele seslenen Başkan Aktaş, altı ve üstü bereketli bir şehir olan Bursa’da, başkan, yönetici veya işçi olarak hizmet üretmenin büyük bir onur olduğunun altını çizdi. Bursa’yı daha iyi yarınlara taşımak için elbirliğiyle gayret ettiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu fabrika göz bebeklerimizden bir tanesi. İşinize sahip çıkın. Siz işinize sahip çıkarsanız bizlerde sizlere sahip çıkarız.
Jeotermal A.Ş. belediyemizin bir iştiraki. Yani biz suyu aracısız bir şekilde vatandaşla buluşturma imkanına sahibiz. Muradiye ismi de çok değerli. Muradiye’nin markalaşması inşallah Bursa’ya ayrı bir değer katacaktır” dedi.