Programda yer alan ilk etkinlik yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlikte öğrencilere uygulamalı bir şekilde birden çok deney anlatımı ve gösterimi yapıldı. Günün ikinci programı takım çalışmasını ve dostluğu vurgulayan maker yarışmasıydı.
Çekişmeli geçen bir yarışma sonrasında projenin günlük programı yerine getirildi vegünün sonunda fotoğraf çekimi yapılarakeğlence sona erdi. Daha önce güncel hayatta aslında karşılaştıkları şeylerin deneyle anlamlarını öğrenen ortaokul öğrencileri yeni bilgiler öğrenmenin sevinciyle gülümsüyorlardı.
Vizyon olarak kendilerine belirledikleri 2019 yılına kadar 2500 öğrenci sayısına ulaşmaya az kaldığını söyleyen bilim elçileri kulübü üyeleri, önümüzdeki dönem etkinliklerinde daha büyük ve ulusal çaplı bir proje gerçekleştireceklerini belirttiler.
Amaçlarının köy okullarında ki bilimsel düşünceyi geliştirmek ve öğrencileri bilimle tanıştırmak olduğunu söyleyen bilim elçileri, projenin adını da gülümsemek her çocuğun hakkı olduğunu dile getirerek koyduklarını aktardılar; TEK UMUDUMUZ ÇOCUKLAR GÜLSÜN