Notice: Undefined index: url in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kocaeli’de 21 ton reçine üretimi hedefleniyor
Bursa Haber Portalı

Kocaeli’de 21 ton reçine üretimi hedefleniyor

ÇEVRE

Orman Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2016 yılı itibarıyla Kocaeli'nde 21 ton reçine üretimi hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kocaeli Taşköprü ve Kefken’de endüstriyel maksatlı tesis edilen sahil çamı ormanlarında bir ilke imza atarak reçine üretimine başlanmıştı. 2015 yılında her iki bölgede toplam 500 adet ağaç üzerinde Asit-pasta yöntemi ile yapılan başarılı uygulamalar sonucunda ağaç başına 1 bin 700 gram reçine üretilmişti. 2016 yılında ise üretim çalışmalarına hız veren Orman Su İşleri Bakanlığı 2015 yılında gerçekleşen ağaç başına bin 700 gramlık reçine üretimini 2 kilograma çıkarmayı planlıyor. Böylece toplam üretimin ise 21 bin tona ulaşması hedefleniyor.
"Üretimleri desteklememiz gerekiyor"

Plastik sanayiden tıp alanına kadar farklı birçok sektörde kullanım alanı olan reçine ve reçine türevi ürünlerin üretimine desteklerinin süreceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Odun dışı orman ürünlerinin üretiminin milli ekonomiye katkısı yok sayılamaz. Dünyada bu alanda ekonomik anlamda büyük bir pasta var. Türkiye’nin bu pastadan payını alabilmesi için bu üretimleri desteklememiz gerekli” dedi.

“Orman varlığımız ile dünyanın en büyük reçine üreticileri arasına girebiliriz”


Dünya’nın reçine ihtiyacını karşılayan Çin, Endonezya ve Portekiz gibi ülkeler arasına girebileceklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Kocaeli’de olduğu gibi ülke genelinde reçine üretimi artarak devam edecek. Kocaeli’de ilk başta 500 ağaçta Asit-pasta yöntemi ile başladığımız üretimi, daha sonra bu yöntemi daha da geliştirerek diğer ağaçlara uyguladık. Verim artışı da ortada. Sahip olduğumuz orman varlığımız ile dünyanın en büyük reçine üreticileri arasına girebiliriz” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.