Altıntaş, düzenlediği basın toplantısında, Hatay'da 1945 yılında kurulan ve o günden bu yana kapasitesi ile üretim çeşidini arttırarak gelişen Serinyol Orman Fidanlığında 125 farklı türde 6 milyon civarında fidan yetiştirildiğini söyledi. Fidanlıkta çalışan 450 işçinin, toprağın hazırlanmasından tohumların ekimine ve bakımına kadar her türlü işle en ince ayrıntısına kadar büyük emek verdiğini anlatan Altıntaş, çam, servi, akasya türlerinin yanında peyzaj bitkileriyle beraber 125 türün yetiştiriciliğinin yapıldığını söyledi.
Üretilen fidanların bazı etkinliklerde ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttıklarını da belirten Altıntaş, "Ağaçlandırma sahalarımızda, toprak muhafaza çalışmalarında, erozyon kontrol sahalarımızda kullanarak yanan alanları, bozuk alanları ve erozyona maruz kalan alanlara bu fidanları dikerek alanı yeniden yeşillendiriyoruz, ağaçlandırıyoruz" dedi.
Ürettikleri fidanları kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ücretsiz olarak verdiklerini ifade eden Altındaş şu ifadeleri kaydetti:
"Bu sene bölge müdürlüğümüzde yanan orman alanı 270 hektar civarında. Biz bu 270 hektar alanın tamamında yıl içerisinde toprak çalışmalarını yapıyoruz. Arazi hazırlığını yaptıktan sonra fidanlığımızda ürettiğimiz fidanlarla ağaçlandırmasını yapıyoruz. Bu fidanlığımız bizim bölgesel fidanlığımız pozisyonunda. İlk etapta yakın çevremiz Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye'nin ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun dışında artanları da talep eden, ihtiyaç duyulan diğer bölgelere göndermeye çalışıyoruz."
Hatay Orman Fidanlığı yılda 6 milyon fidan üretiyor
Hatay Orman Fidanlığı yılda 6 milyon fidan üretiyor
Bursa Haber Portalı Bursa Haber Portalı
ÇEVRE
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Hatay Serinyol'daki 421 dönüm fidanlık alanda yılda ortalama 6 milyon civarında fidan ürettiklerini belirterek, fidanları ağaçlandırma, erozyonu önleme çalışmalarında kullandıklarını, ayrıca vatandaşa ve talep eden kamu kurumlarına da ücretsiz verdiklerini açıkladı.
Paylaş: