Alexander Graham Bell 1876 yılında telefonu icat ettiğinde, günümüzde unutulmaması gereken; Para ve anahtardan sonra en gerekli 3. ŞEY olabileceğini tahmin edebiliyor muydu acaba? ….Telefonun hayatımızda kapladığı yer ve önemi su götürmez bir gerçek, özelliklede akıllı telefonlar….Öyleki insanlık olarak, akıllı telefonlara esir olmuş bir haldeyiz…
Elbetteki faydalarını görmezden gelemeyiz; Arkadaşa, eşe, dosta ulaşmak çok kolay, alış veriş için zamanın çok değerli olduğu günümüzde ihtiyaçlar bir tıkla kapımızda, firmaların müşterilerine ulaşması çok kolay, toplumsal örgütlenmeler konusunda sosyal medyanın faydası çok büyük, istenilen bilgiye kolayca ulaşılabiliniyor, anketlere katılmak, yardım kuruluşlarına bağış yapmak sadece bir tuşla mümkün… vs. bunlar aklıma ilk gelenler….
Gel gelelim birde akıllı telefonların bizleri asosyal bireyler haline getirmesine, ve yavaşlatmasına…
Sosyal medya, twitter, facebook, whatsapp, instagram vs,
Örneğin; Arkadaş toplantılarında, arkadaşlarla muhabbete başlamadan önce; Facebook da konum bildirilir…arkadaşlar etiketlenir…selfie çekilir… grup halinde fotoğraf çekilir…
Elbette dergi kapaklarında ki kız ve erkekler gibi çıkabilmek için onlarca fotoğraf çekilir…içlerinden en güzelleri; Twitter, facebook ve instagram da paylaşılır…sonra siparişler verilir…yenilen içilenin fotoğrafları ayrıca konur…Bir iki çift laf edilmeye çalışılınırken bir yandan da, beğeniler ve yorumlar takip edilir, yorumlara yanıtlar verilir…. falan falan falan…
Yani o telefonlar kimsenin elinden düşmez, Ne oturduğun mekanı bilirsin, ne kiminle ne konuştuğunu, ne etrafındaki diğer insanlardan haberin vardır, ne yanından geçip giden çocuğun gülüşünün güzelliğini görürsün, ne ağaca ne kuşa bakarsın….
2015 de ABD’li PEW şirketinin 3000 kişi ile yaptığı araştırmada insanların % 45’i akıllı telefonsuz yaşayamam demiş, Çin’de yaya yolu yanında telefon ile yürüyüş yolları var…
Akıllı telefonlara bu kadar bağlanmak sizce akıl karı mı ? Trafik kazalarının % 70’I telefon ile meşgul olan şöförlerden kaynaklı olduğunu biliyor musunuz ?
En üzücü olanı’da
- Çocuk soru sorar, anne yada baba telefondan başını kaldırabilirse cevap verir, yada en çok görüleni onun da eline bir telefon tutuşturulur !!!
ÇOCUK SORU SORMAKTAN DA VAZGEÇER…
Akıllı telefonları elbette hayatımızdan tamamen çıkaramayız ama, kendi hayatımızı bu kadar deşifre etmek yerine ve bir defadan fazla hiç görüşmediğimiz sayısı 1000 leri bulan sosyal medya arkadaşımızın yediklerini ve içtiklerini takip etmek yerine, ailemizle ve gerçek dost ve arkadaşlarımızla zaman geçirmeyi bu zamanlarda da telefonla mümkün olduğunca az ilgilenmeyi hatta ilgilenmemeyi seçemez miyiz?
Akıllı telefonlar ne kadar akıl karı...
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
yasemin polat 2016-12-13 17:03:14
gerçekten yazdıklarınız gibi...anahtarı unutsak pek önemsemeyiz belki ama telefonumuzu unuttuğumuzda fizanda da olsak döner alırız evden...
çok güzel vurgulamışsınız.. a sosyal olup çıktık bu telefonlar yüzünden..